Lisa Bergström

Våran glädjespridare i gruppen heter Lisa Bergström. Hon är en tjej på 16 år med mycket energi och alltid ett glatt humör.

Hon bor i ett samhälle utanför Umeå som heter Holmsund. Hon bor där tillsammans med mamma, pappa, storebror och en katt som heter Strumpan.

Hon går första året på ekonomiprogrammet Dragonskolan med de övriga personerna i gruppen. Nästa år kommer hon fortsätta att läsa ekonomi med inriktning ekonomi.

På fritiden älskar hon gymnastik samt folkrace. Hon tävlar både i truppgymnastik och folkrace med höga placeringar.

Lisa gillar mest att spara pengar men de största utgifterna går på kläder och resor. Hennes favoritland är Thailand. Dit har hon har rest 8 gånger och hon längtar till nästa gång hon ska dit.

Tänkbara citat från enkät!

Vi gjorde en enkät där målet var att få med era tankar kring vad ni gjorde åren efter gymnasiet. Vi fick enorm respons med många bra och tänkbara citat från både män som kvinnor födda från 1950 till 1997. Här har ni några av tipsen!

”Förbered er på att livet efter skolan inte kommer att vara en dans på rosor, det gäller att ha vassa armbågar för att ta sig någonstans här i livet!”

”Ha tillit till att livet ordnar sig. Att det alltid finns jobb. Gör det ni är bra på och fördjupa er mer, i områden ni är intresserad av. Vägen kan va krokig till arbetslivet men det är helt normalt. Erfarenheter både bra och dåliga är bra erfarenheter. Alla befinner sig i samma brydderier. Fokusera på det som funkar och ansträng dig att vända negativa erfarenheter till positivt, för att det tjänar du på själv.”

“Gör det som känns bäst för stunden. Gör det du vill. Inte vad kompisar och föräldrar vill att du gör.”

”Det bästa med studenten är att du nu kan göra exakt det du själv vill göra! Vägen dit kanske inte kommer vara spikrak, men ingenting är omöjligt.”

”Tänk yolo”

”Gör exakt det ni vill och det ni känner för; plugga, res, jobba, frilansa, osv. Kör på bara!”

”Känn ingen stress med att studera vidare! Har man inte nån solklar plan så kan man vänta! Annars, våga testa! Är det inte din grej så kan man hoppa av. Och då vet man iallafall att det ska man inte bli! Jag var inte alls säker på mitt val på universitetet, men nu är jag jätteglad att jag vågade testa det, för jag trivs superbra!!”

”Lev livet! Res och upplev så mycket som möjligt. Passa på att skaffa livserfarenhet, inte bara från arbetslivet utan även livet i övrigt”